Werkbladen in solid surface

Dit materiaal komt uit de labo wereld, het is dus hygiënisch. Het is een mix van acryl en harsen, het kan volledig naadloos verwerkt worden en het is niet poreus. Het neemt dus geen vuil op en het is herstelbaar.

Dit materiaal heeft ook zeer veel mogelijkheden naar vb inwerken van spoelbakken, uitfrezen van verlekken, zijkanten naadloos verwerken, etc. Dit materiaal is ook ideaal voor wastafels in badkamers. Solid surface verwerken wij zelf in onze atelier!

Fronten in hout

Fronten in 'echt' hout kunnen we opdelen in 3 categoriën: FINEER (dun laagje hout op mdf gekleefd), DIKFINEER (dikker laagje hout op mdf gekleefd) en MASSIEF (volledig houten fronten). Deze hebben elk hun eigenschappen. Fineer trekt minder vlug krom, maar massief geeft nog altijd een levendigere uitstraling.

Er is keuze uit A,B of C kwaliteit, dit om aan te duiden of het een rechtlijnige tekening is of meer met noesten ed.

De houten fronten verwerken en bewerken wij ook zelf in onze atelier: beitsen, bleken, vernissen, etc. In massief hout verwerken wij ook ijzer tegen het kromtrekken. Zelfs massieve werkbladen en tafels kunnen wij voor u maken!

Piot nesting cnc

Waarom een eigen atelier voor maatwerk?

In de beginjaren dat we met keukens bezig waren, kochten wij deze aan bij Duitse leveranciers. Deze bieden standaard maten aan. Al gauw merkte we dat de vraag naar maatwerk groter werd. We hebben dan ook beetje bij beetje geïnvesteerd in machines in de atelier om alles zelf te kunnen verwerken. Zo hebben wij zelf alles in de hand en kunnen wij u de beste prijs voor maatwerk aanbieden!


Piot kantenverlijmer

Waarom PU-lijm?

Polyurethaanlijm is waterbestendiger, sterker, hecht beter en kan tegen hogere temperaturen dan een traditionele lijm. Alleen maar voordelen dus.

Deze lijm is niet bruikbaar in eender welke machine en na 24u is deze steenhard en nooit meer te ontbinden.

Vandaar dat niet alle keukenleveranciers hier al mee kunnen werken.


De woonkeuken

De keuken is al jarenlang steeds meer de plaats bij uitstek waar het hele gezin samen komt. Deze trend zet zich door tot heuse woonkeukens. Dit soort keukens herken je doordat ze een deel uitmaken van de woonkamer. Toestellen verdwijnen achter kastdeuren, de kasten worden dieper en het werkblad groter. Hierdoor verdwijnen de bovenkasten en voelen de onderkasten aan als “gewone” woonkamerkasten.


Greeploze kasten

Moderne keukens groeien steeds meer uit naar zeer strakke keukens. In greeploos zijn er de laatse jaren dan ook veel meer mogelijkheden bijgekomen. Hierbij wat voorbeelden: FRONTGREEP (greep in front verwerkt), GREEPPROFIEL (greepprofiel achter het front, deze kan in aluminium, gelakte aluminium of in frontmateriaal), AFGESCHUINDE DEUR of PUSH PULL waarbij er geen greep of lijst zichtbaar is.